12/17/2015

Pikkuisen punaistakin

Kuinka kaunista tuolla ulkona onkaan nyt kun pieni lumikerros on peittänyt maan ja puut on kuurassa. Aurinko näyttäytyy ihanasti oranssin ja punaisen sävyisenä hämynä taivaanrannassa. Pihan ilme on muuttunut apeasta ja harmaasta yhtäkkiä aivan toisiin sfääreihin. Nyt ei puutu enää kuin aikaa ihastella tuota ihanaa maisemaa.
 
Näin joulun alla sitä kehittelee itselleen kaikenlaisia pakkoja. Pakko siivota talo lattiasta kattoon, pakko pestä jääkaappi, keittiönkaapit, sauna jne. Mutta onko oikeasti paikko? Ystäväni sanoi minulle siskonsa antaneen hyvän neuvon eli laita joulua vain itselle. Ehkäpä nämä pakot on niitä vanhoja äitien ja heidän äitien peruja, joita toistamme sitten omissakin toimissamme. Uudet perinteet nouskoon vanhojen rinnalle.
 
Minä olen siivoushullu, joten helposti hurahdan tähän pakkosiivoukseen joulun alla. Nyt olen päättänyt olla stressaamatta siitä. Katselen murusia kaapin nurkissa hieman raotetuin silmin ja hoen itselleni, että elämän pitää näkyä.
 
Yksi lapsuudenkotini perinne oli se, että kuusi haettiin vasta jouluaattoaamuna metsästä ja aaton yksi kohokohta oli kuusen koristelu. Nyt kuusi on jo tuolla pihalla ja mies on sitä mieltä, että kuusi nostetaan sisälle jo tulevana viikonloppuna. Kyllä minä kestän tämänkin. :D
 
 
 
 
 
Pikkuisen punaista on tullut tähänkin tupaan. Se on pakko, josta en näköjään pysty luopumaan, vaikka alun perin suunnittelin jättäväni punaisen pois joulusisustuksesta. Amaryllis aukenee ihan parin päivän sisällä. Nyt mennään letkein tunnelmin kohti joulua ja heitetään joulupakot varaston hyllylle kaikista pölyttyneimpään laatikkoon.
 
 
 
 
 
 
 
Enää viikko jouluun. :)Tuonne tikapuiden kohdille tulee meidän kuusi. Tällä hetkellä tilalle en ole muuta käyttöä keksinyt, mutta se on aivan loistava kuusenpaikka.
 
 
 
 
 
 
Tulkoon joulu! On suosikkini joululauluista. Siinä on niin kaunis melodia. Löytyykös sieltä ruudun takaa lempparijoululauluja?
 
 
 
 
 
 
 
Punaista hieman myös perinteisissä joulukyntteliköissä.
 


 


 
Punapakko jatkuu leipomisessakin! ;)
 



 
 
 
Jätetään joulustressi vähemmälle ja nautitaan tästä ihanasta tunnelmasta, säästä ja ihan vaan elämästä. Tässä ja nyt! :)
 
 
 


2 kommenttia:

  1. Kiva kun tulit vierailulle blogiini kommentin kera! Ihan uusi blogilöytö tämä sinun blogisi.. Ja peukut savolaisuudelle. ;) Jään seruailemaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos myös itsellesi, kun kävit blogiani vilaisemassa ja seuraamaankin jäit.😊 Vihreenokka vielä oon tässä hommassa, mutta hiljaa hyvä tulee. Sieltä Kuopion läheltä tosiaan itsekin olen lähtenyt tänne pohjoiseen suuntaamaan. Metsä- ja järvimaisemia kaipailen edelleen. Sydän on siellä missä Savo on!👍

      Poista

Kiitos kommentista!