5/10/2016

Työpiste olohuoneeseen ja muita suunnitelmia


Ihanaa! 

Muutaman päivän kestänyt auringon paiste vesisateella kyllästettynä on saanut luonnon puhkeamaan. Tuntuu, että kotikin herää eloon pitkän harmauden ja pimeyden jäljiltä. Vehreys saa valkoisen näyttämään jotenkin raikkaammalta. Oon tainnut itsekin herätä nyt talviunilta. Pirteä ja kesäinen fiilis on valannut mielen.

Tästä intoutuneena päätimmekin ryhtyä toteuttamaan kodin muutostöitä. Meillähän ei vielä ole kolmatta lastenhuonetta, joten on aika raivata sille hiljakseltaan tilaa. Pikkumies juhlii kesällä ekoja syntymäpäiviään, johon mennessä olisi tarkoitus katkaista napanuora ja luovuttaa hänen käyttöönsä oma huone. Voi voi niitä seiniä, miten kovia ne tulevat kokemaan, kun hän tuosta vielä vähän kasvaa... Tai mistäpä minä tiedän vaikka kovinkin hellävaraisesti kohtelisi. Se jää nähtäväksi. 

 

Ensimmäisenä hommana oli siis keksiä uusi paikka tietokoneelle ja työpöydälle. Olen jo jonkin aikaa miettinyt sohvan taakse jotain kivaa sivupöytää. Sitten minulla välähti, että siirretäänpä tuo vanhasta ovesta tehty työpöytä siihen. Me emme työhuonetta tarvitse, työt ovat työpaikalla. Joten läppärille spotti on oikein mainio. Tuo sohvan takana oleva tila on ollut vailla tarkoitusta, jos joulukuusen paikkaa ei lasketa. Nyt sekin sai oman toiminnon ja tuo kodikkuutta olohuoneeseen. Läsnäoloa tämä lisää myös, kun saan puuhata koneella samassa tilassa muiden telkkaria katsoessa. 

 

Vaikka niin tästä vuodenajasta pidänkin, on tässä kesän saapumisessa yksi ikäväkin puoli. Sehän ei ole ikävä, jos siihen suhtautuisi huolettomasti. Mutta kun kyseessä olen minä, se lienee mahdottomuus. Pöly, likaiset ikkunat ja tahrat seinissä. Niistä minä en totisesti tykkää. Tuskin kukaan muukaan. Mutta positiivista tässä on, etten ole vielä ryhtynyt pesemään ikkunoita ja ollaan kuitenkin kohta toukokuun puolessa välissä. Sinnittelen. Taikasientäkään eivät seinät ole vielä nähneet. Pölyjä olen kyllä pyyhkinut, vaikka tosta läppäristä vähän erilaisen kuvan saakin... ;) Viiden vuoden päästä voi olla, että pesen ikkunat vasta syksyllä. Mut siihen on onneksi vielä aikaa. :D













Työpöytä oli ennen tässä olohuoneen viereisessä huoneessa. En ole sille nimeä osannut antaa, kun se ei ole ollut työ-, eikä vieras-, tai kirjastohuonekaan. Nyt sinne tulee meidän makkari. Saimme kasattua sinne jo vaatekaapin ja projekti jatkuu tästä pikku hiljaa. Tässä kuvassa sitä ei vielä näy, mutta se on tuossa oikealla puolella syvennyksessä. Lipaston kohdalle laitamme sängyn.  Näihin kuviin ja tunnelmiin. Yötä!