1/17/2016

Vapaaillan pohdintoja

Tänään ollaan polteltu kynttilöitä ihan urakalla. Minun suosikki on ehdottomasti maapähkinä-inkivääri tuoksukynttilöistä. Olen ihan rakastunut.


 Kovin on hiljaista. Tytöt lähtivät yökylään. Taitaa olla meidän perheessä nyt ekaa kertaa ukkovalta..Ei, kun hetkinen... Vilma pelasti. Eli tilanne tasan. 😊


 Hiljaisuus on jotakin niin poikkeavaa, että kuuntelimme tabletilta tyttöjen tekemiä videoita. Vedet silmissä naurettiin. Miten sopuisaa on elo siskoksilla noissa videopätkissä, mutta entäs näin todellisuudessa? Hmmmm.... Meidän emännät sattuvat olemaan hyvinkin omapäisiä, no isompi joustaa, jos on pakko. Hyvinkin eläväisiä ja temperamenttisia neitokaisia. Näsäviisas ja sen sisko. Mutta niin ihania.


Tänään päätimme, yhdessä, että keittiön seinä maalataan. Pystyraitatapetti on vaan niin hankala, ettei sen kanssa sovi mikään. Pienentää tuon tilankin. Jatkuvaa kriiseilyä ollut tuon tapetin kanssa, mikä lie päähän pisto ollut kun sen valitsin.  Se ei nyt näissä kuvissa näy, mutta aiemmassa keittiö postauksessani kyllä. En suosittele kenellekään pystyraitatapettia, ainakaan tuollaista kapearaitaista. Tai minulla on ainakin kuppi nurin nyt sen kanssa.


 Sovittiin, että parin viikon päästä otamme maaluuhommat työn alle. Siihen asti on aikaa miettiä sävyä... Ykkösenä nyt paperinvalkoinen, mutta kalkkimaali ja harmaa myös mielessä. Tila on melko kinttura, joten siinä mielessä valkoinen lienee fiksuin vaihtoehto. Mutta jotenkin mietityttää ainainen valkoinenkin. Vois olla ihan kiva välillä kokeilla jotain muuta.


 Onkos ideoita, mikä sävy passaisi seinään mustavalkean keittiön ja tammilattian kaveriksi? Ja maanläheistä sävyä nimenomaan kaipailisin?


 Tänään ostin hieman kangasta, aion tehdä näköesteen portaiden alle ja suunnitella sinne jotain kivaa sitten joskus.. Minullahan ei kovin kummoiset käsityötaidot oo, joten saapas nähä mitä siitä syntyy.


 Nyt on niin sekava olo tämän sisustuksen suhteen, että taidan vääntää jonkunlaisen kansion, johon alan purkamaan ajatuksiani. Ulkoistan ajatukset sinne, niin saan hetken aatella jotain muuta. Luon tilaa omalle kovalevylle, jotta saan sinne kansiot nimeltä LAPSET ja PARISUHDE.  Liian vähän on tunteja vuorokaudessa kaikkeen ihanaan ja kivaan. Itsensä toteuttamiseen.


 Tasapainon löytäminen. Kaiken keskellä. Siinäpä haastetta meille kaikille yhden elämän ajaksi. Mutta silti, yksikin ns. vapaailta, muistuttaa hiljaisuudellaan siitä, mitä elämä olisi ilman niitä tärykalvoa hajottavia riitoja, ilman niitä näsäviisaita letkautuksia ja ilman sitä katsetta, jonka saan kiitokseksi kun olen hävinnyt Uunossa tai tehnyt kerrankin hyvää ruokaa. Ei se olisi kerrassaan mitään.

Nautitaan hektisistä ruuhkavuosista, kohta ne lentää pesästä!











1/12/2016

Siivoushullun päiväkirja, osa 1 ja toivottavasti myös se viimeinen. Ja pari diy-juttua keittiössä/ruokailutilassa.

Siivoaminen. Minulla on tämän kotityön kanssa viharakkaussuhde. Vihaan sitä, että minun pitää olla jatkuvasti jynssäämässä, puunaamassa, huiskimassa ja suihkimassa joka nurkassa. Haluaisin normaalin suhteen eli sellaisen, kun vieraita tulee niin siivotaan ja perussiivojakin silloin tällöin. Minun käteeni on jo suorastaan liimautunut tuo pahalle haiseva tiskirätti. Seuraan rätin kanssa muksuja kuin hai laivaa ja olen aina valmiina hyökkäämässä likatahran kimppuun. Sohvatyynyt ja sängynpeitot oikenevat salaman nopeasti. Muistan jopa joskus, kymmenisen vuotta sitten, sanoneeni Jounille, ettei hänen tulisi istua sohvalle, kun sohvatyynyt on just aseteltu. Siinä sitä sitten istuttiin silloisen vuokra-asuntomme lattialla. Kyllä voin kuvitella mietteet tämän nuoren miehen päässä sillä hetkellä ;ei oltu tunnettu muutamaa kuukautta pidempään...Jouni ei paljon siivoamisesta tuolloin piitannut, mutta tekeekö seura kaltaisekseen?
 
Äskeiset ajatukset kuuluivat toivottavasti jo menneeseen elämään.
 
Nythän me nimittäin olemme tilanteessa, jossa Jouni saapuu illan hämyssä töistä, aukaisee oven ja kauhistuu. Ei tokikaan aina, sillä edelleen pidän paikat usein järjestyksessä. Hän kauhistelee sitä, kuinka minulta, SIIS MINULTA, on voinut jäädä lasten roinat siivoamatta eteisen lattialta, tiskejä on pöydällä vinopino ja yläkerrassa sängyt petaamatta. Hän ei sano tätä siksi, että minun pitäisi ne automaattisesti hoitaa nyt kun kotona olen. Lähinnä hän ihmettelee uutta toimintatapaani ja on yllättynyt, mistä moinen. Olen sanonut, että yritän opetella pois siivoushulluudesta siedätyshoidolla.😁
 
Mutta nyt Jouni puunaa ja järjestelee. Hyvä toki näin, että omaa siisteystajua, mutta koska itse kärsin liiallisen siisteyden ylläpitämisestä, en haluaisi tätä samaa hälle tartuttaa.  Alan pikku hiljaa oivaltaa, että suotta sitä rättikourassa huhkii alati, siivoaa silloin kun on sotkua. Pitäähän siellä kodissa näkyä ne elämän jäljet. Ja kyllä niitä kolmilapsisessa perheessä toki näkyykin. Mutta minä en välitä, katson tahraa ja haistatan sille pitkät. Ainakin muutaman kerran olen tässä jo onnistunut. ;)
 
Kunnes Jouni saapuu rätin kanssa ja pyyhkii sen pois. Nyt minun pitää yrittää kääntää Jouninkin ajatukset pois siitä kodista, johon hän on kanssani tottunut. Vedin ässän hihasta. Sanoin, että nyt saat istua sohvatyynyn päälle ja oikein nujuta siinä. Se on nykyään paljon trendikkäämpää kuin viimeisen päälle sliipatut detaljit. Oli oikein tyytyväinen mies, kun ei enää tartteekaan istua lattialla...
 
No ei vaineskaan, kyllä hänellä on lupa siinä istua, mutta se kerta jäi vahvasti mieleen, kun häneltä sen oikeuden kielsin. Niin sitä ihminen oppii, priorisoi ja ajattelee rennommin, kun elämä kouluttaa. Oppii arvostamaan niitä oikeesti tärkeitä asioita.
 
Mites lapset, ovatko tarkkoja siisteydestä? E-hei, patistella saa isompaakin. Olen yrittänyt muistuttaa itseäni, etten vaadi asiassa äärettömyyksiä. Pääasia, että oppivat itse siivoomaan jälkensä ja osallistuvat kotitöihin. Tätähän mahdollisuutta heillä ei ole aina ollut, kun supersiivoojamamma on ehtinyt ensin. Nyt leikit saa olla huoneessa levällään päiviäkin. Joskus oon kuullut, että siistien äitien lapsista tulee epäsiistejä. No tämä kyllä meidän kohdalla natsaa, mutta kokeillaanpa käänteistä tähänkin ja katotaan, miten käy. Tai sitten lapset osaa elää just siinä hetkessä, eivätkä mieti mitään turhanpäiväsiä sotkuja... :D
 
Toki rakastan edelleen siisteyttä, mutta pienet rypyt rakkaudessa eivät enää niin haittaa. Kuvistakin on helppo rajata turhat sotkut pois. Ehkä tämä blogihomma onkin saanut ajatuksiani johonkin muuhun, luovempaan. Onkohan minusta tulossa boheemi, voi kuinka ihanaa ja mieltä huojentavaa se olisikaan. Tällä linjalla mieluusti jatkaisin ja haluaisin oppia vielä enemmän nauttimaan hetkessä elämisestä sotkujenkin keskellä. Ja sitä elämisen rentoutta.

*****

Mutta, sittenpäs pari juttua, jotka syntyivät menneenä viikonloppuna. 











Toinen niistä oli tämä valaisimen uusi lookki. Laitoimme rautalangalla tällasen jo lahonneen rungon pätkän rautalangalla kattoon kiinni ja pyörittelin lamput siihen ympärille. Tuli rouheisuutta kertahujakalla lisää ja näyttää asettelukin siistimmältä sillä olin aiemmin vetänyt johdot kattoa pitkin sinne ja tänne. Lampusta olen tykännyt, se on By rydensin mallistosta. Kuva tarkentuu tyynyyn, mutta kyllä tuosta jonkunlaisen mielikuvan saa.



 





 
 
No sitten tämä toinen muuttunut tekijä. Keittiön kaapista tuli avohylly ja se sai mustan sisustan dc-fixillä.  Toi on kyllä niin kätsyä hommaa ja oonkin miettinyt, mitä seuraavaks päällystäisin. Ensin ehdotin Jounille, että otetaan koko kaappi pois. Ei hän lämmennyt, joten mennään tällä. Isä toi meille ruokamessuilta eilaisia jauhoja ja hiutaleita noissa vaaleissa paperipusseissa. Sopivat kontrastiksi ja tuomaan myös vähän vanhan ajan tuntua hyllyyn.
 
 





 











Viikonloppuna tuli löhöttyä sohvallakin. Ihanaa, kun voi välillä vaan olla ja katsoa mitä ympärillä tapahtuu. Tuli pitkästä aikaa lueskeltua vanhoja sisustuslehtiä. Tästä innostuneena päätin tilata Avotakan Unelmien talo ja koti-lehden kaveriksi.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




 
 
 

Ja muutama otos rakkaista räkänokista. Tosin nyt jo alkaa flunssa helpottamaan. Kiikkuakin testattu oikein urakalla. 

Mukavaa viikkoa ja muistakaahan jättää tiskirätit altaan reunalle! Ainakin vähäksi aikaa! 😊


1/11/2016

YSTÄVÄKIRJA - HAASTE

Ystäväkirja - Haaste

Sain Ystäväkirjahaasteen Huvikumpuillaan-blogin Outilta. Kiitokset tästä! Kiva päästä tällaistakin täyttelemään, kun edellisestä taitaa olla  20 v. aikaa. Hyvä keino tutustua kanssabloggaajiin.

 Alkujaan haaste on peräisin Napsahduksia-Blogista!


 Haasteen säännöt:
-Voit kopioida nämä säännöt postaukseesi
-Kiitä haasteen antajaa ja mainitse Napsahduksia-blogi haasteen alulle panijana
-Vastaa sinulle annettuihin Ystäväkirja-kysymyksiin
-Lisää kuvaksi/kuviksi parhaiten itseäsi kuvastavia kuvia
-Keksi uudet (tai käytä vanhoja :D) kysymykset blogiystävillesi
-Haasta mukaan ihania bloggaaja frendejä!

1. Pituutesi ilman korkkareita?
173. Harvoin käytän korkkareita, no sen kaksi kertaa vuodessa kun tulee jonnekin lähdettyä. Minun jaloistani löytyy yleensä kulahtaneet tennarit tai lenkkarit.






2. Lempinimesi ja mistä se on peräisin?                
Itse asiassa minulla ei sellaista yleisesti käytettävää ole. Mutta lapset tituleeraavat minua mammaksi noin kotioloissa.. Yläaste- ja lukioaikana näitä oli ja yksi niistä oli Koura. Ilmeisesti omaan isot kädet...  ;) Vähän kevennystä. Riksuksi joskus olen kuullut itseäni kutsuttavan myös.


3. Minkä ruoan valitset lauantai-illalle jos ei tarvitse miettiä kaloreita?
Juustot ehdottomasti. Vievät kielen mennessään. Erityisesti valkohomejuusto, mutta kaikki käy.


4. TOP4 asiaa joita arvostat eniten ystävyydessä?
Ystävä arvostaa minua sellaisena kuin olen. Ystävä ymmärtää huumoriani ja omaa hyvän huumorintajun tai huonon. Miten vain. :D Ystävä on kiinnostunut tekemisistäni ja on luotettava.

5. Telkkarista: Moderni perhe, Kimmo, Salkkarit, Greyn anatomia vai hottikset?
Telkkarin katselu on jäänyt vähiin, kun on nää kaikki älyvempeleet jotka vie yleensä vapaa-ajan. Salkkareita joskus nuorena olen katsonut ja Hottiksia muutaman jakson. Noista muista en voi sanoa mitään, kun ei oo tullut seurattua. No Sinkkuelämää menee vieläkin ja lauluohjelmista Voice.



6. Rakkaimmat harrastuksesi ja onko sinulla haaveissa aloittaa jotain uutta harrastusta?
Sisustelu ja valokuvaus. Nyt yritän jatkaa lenkkeilyä ja lihaskuntoreenejä, ihan tarpeeks on tullut vätysteltyä tässä. :D Toivottavasti lähitulevaisuudessa pääsisin kokeilemaan sukellusta ja sitä myöten suorittamaan sukelluskurssia.







7. Haaveita, joiden toivot toteutuvan lähitulevaisuudessa?
Toivoisin löytäväni jotakin, mutten oikein tiedä mitä. Ankara itsetutkiskelu käynnissä. Lähinnä
pohdiskelen, mikä minusta tulee isona.


8. Hattaraa vai pehmistä?
Nyt on makeanpersolle paha paikka. Mut kyllä mä pehmikseen taipuisin.




9. Ripsiväri, kestoripset, vai naturel?
Kotilookki on naturelli, ripsiväriä tulee käytettyä töissä tai kun lähden kotikunnan ulkopuolelle. Kestoripsiä en oo kokeillut, voishan ne olla ihan kivat.



 10. Mottosi?
Kun teet jotakin, tee se täysillä!


Haastan Ystäväkirjaa- täyttelemään seuraavat blogit:

Hetkiä maalla
Nuapurissa
Syvältä.








Mukavaa pakkaspäivää!



1/06/2016

Vuoden ekat päivät


Hyvää tätä vuotta!

 Vuosi on alkanutkin hyvin räkäisissä tunnelmissa meillä. Pikkumies on oikeassa kunnon flunssassa ja heti korvatulehdus päällä. Voi raukkaa!  Pikkuneiti on myös sairaana, mutta näyttäisi jo olevan toipumaan päin. Itselläkin kurkkua karvastelee ja aivastuttaa. Pakkasasteita näyttää olevan melkein 30, joten kelin puolesta nyt ehtii sairastamaan.

 Aloitettiin puolitoista viikkoa sitten pitämään pikku-ukolle unikoulua ja myytti kolmen päivän tehosta on nyt rikottu meidän kohdalla. Nyt toki tauti valvottaa, mutta noin viikon päivät ehdittiin terveen kirjoissa kouluilemaan ja hyvin vaihtelevia öitä hänellä tuntui olevan. Yksilöllistähän se toki on. Välillä nukuttiin viisi tuntia putkeen ennen kantelua ja rauhoittelua, toisena yönä herättiin tunnin välein. Lähtötilanteeseen nähden edistystä ehti tapahtua kuitenkin, kun parhaimmillaan pikkumies herätteli 10 kertaa yössä. No kunhan hän tuosta toipuu niin jatketaan vaan sinnikkäästi, hiljaa hyvä tulee. Kyllä se vaan ihanasti piristi, kun sai muutaman tunnin itsekin unta putkeen. Eikä tullut sitä iltapäivän väsyä, mikä katkonaisen yön jälkeen usein vaivaa.

 Kylläpä sitä jo kerkesin unohtaa, mitä vauva-arki valvottuine öineen on. No nyt sitä on puoli vuotta takana ja helppoa se ei ole, mutta selvitty on! :) Nyt olen oppinut nukkumaan päikkäreitä itsekin, tyttöjen aikaan en niinkään. Ikä taitaa painaa jo. ;)


 Maanantaina raivattiin joulu varaston hyllylle ja kuusi viskattiin halkopinon taakse odottelemaan sahaamista. Joulun aika on ihanaa, mutta on se vaan mukava palautua normiarkeen niin muun elämän kuin sisustelunkin kannalta. No syömisvaihde taitaa jäädä päälle ikuisiksi ajoiksi ellen tee siihen stoppia pikaisesti.. :) Mut joo, ihana oli palauttaa nämä maanläheiset sävyt huusholliin. Pikkumies sai lahjaksi aivan ihanan Done By Deer Swing -keinun. Muutaman kerran hän on jo siinä keinunut ja mukavaa tuntui olevan. Edestä saa nostettua yläpuomin ylös, jotta vauvan saa helpommin kyytiin. Isohan se keinu vielä on, mutta tyynyn voi nakata selän tueksi. Eikäpä se hassumman näköinen näin sisustuksellisestikaan ole! :)

Tikapuut siirsin tuosta keinun takaa tuonne hirsien päälle ja virittelin valosarjan siihen roikkumaan. Aika kivat!

  










Minä oon niin innostunut noista huonekuusista, että meillä alkaa olla niitä joka huoneessa eri koossa. Tuonne vierashuoneen puolelle virittelin yhden ison tuomaan väriä tilaan. Ja hei, on tuossa kasvissa yks aika iso plussa, en oo saanut niitä vielä hengiltä! :D Kiikkutuolissa on aikoinaan keinunut isäni isä, ukki. Alun perin ajattelin sen maalaavani mustaksi tai valkoiseksi, mutta silmä on tottunut tuohon alkuperäiseen. Kaiken ei tarvitse just natsata, kunhan kokonaisuudessa olisi joku tolkku. Mene ja tiedä.

Nyt saunaan ja viettämään iltaa vieraiden kanssa! Mukavaa viikon jatkoa. :)