11/25/2015

Arkirumbaa ripauksella joulua

Tässä on muutama päivä ollut taas menoa ja meininkiä. Toinen käsipari on ollut rutkasti työmaalla, joten tämän pesueen pyörityksessä on itselläkin pää pyörällä välillä. ;) Kyllä se tuolla hellan ääressä pitkälti päivät hurahtaa, kun kolmet erilaiset ruoat valmistettavana tällä hetkellä. En oo ikinä ollut mikään ruoanlaittaja. Tai no kyllä minä sitä laitan, mutta en siitä erityisesti nauti. Ts. ruoasta nautin vähän liikaakin, mutta en siitä laitosta. :D Mies on ihan erilainen, innostuu kaikista uusista resepteistä ja haluaa tehdä ruokaa oikein pitkän kaavan mukaan. Ehkä se on tämä arkisuus, joka vie siitä ruoanlaitosta suurimman hehkun minun kohdalla. Ruoka on joka pv valmistettava, halusit tai et.
Samoin pyykinpesu. Ja sitä riittää myös joka päivälle ja joka tunnillekin melkein. :D Pitäis opetella olemaan suurpiirteisempi viikkauksenkin suhteen, ettei tarvitsisi aina niin siistejä pinoja tehdä. Hieman vinokin vois olla ihan hyvä. Vähän niin kuin vanhemmuudessakin, hieman vino on riittävän hyvä. ;) 
 
Tänään minulla oli kuitenkin motivaatiota leipomiseen heti aamusta. Yksi hyvin nukuttu yö tekee ihmeitä :) Ehdin sanoa pikkuneidille, että "Leiv....", niin sillä sekunnilla toinen jo rientää käsiä pesemään ja etsimään kaapista kaikkea leipomiseen liittyvää. Ihailtavaa tuo innostuneisuus kyllä. Väkerrettiin pikkuneidin kanssa piparitaikina. Ja kyllähän sitä sitten harmiteltiin, kun vasta seuraavana päivänä voitais ne virallisesti leipoa pipareiksi asti. No lohdutukseksi neiti lusikoi kulhon pohjat. Minusta on tärkeää opettaa lapsille perinteitä, vanhoja ja uusia, mitä viedä mukanaan seuraajille.
 
 
 
 
 
 
 
 

Myös lumiukko väsättiin neitin kanssa tuossa iltapäivän hämyssä. Saas nähdä, onko aamulla pelkkä porkkana maassa...Olisin kyllä mieluusti nauttinut lumesta pitempäänkin ja ihanasta valoisuudesta. Mutta ei passaa nyt lannistua, kyllä se pysyvä lumi sieltä jossain vaiheessa tupsahtaa.

Joulukoristelut olis nyt tässä. Enää kuusi ja joku joulukukka sitten tupaan aatoksi.


 
 



 
 
 
 
 
 
 
 



 

 
 
 





 
 
 





 
 
 
 
 
 
 

 
 
Mukavaa viikon jatkoa kaikille arjen ahertajille! :)

11/23/2015

Palanen joulua

Tervehdys!
 
 
Lumien mukana tuli myös into joulukoristeluun. Vaihdoin olkkariin nämä harmaaseen taittuvat lilat verhot, jotka eivät ole kylläkään jouluverhoiksi tarkoitettu. Minusta ne kuitenkin sopivat jouluun tunnelmaltaan. Nämä ovat verhot, joista en ikinä luovu.  Maanläheiset sävyt ovat minun mieleen kyllästymisen välttämiseksi ja niihin on helppo yhdistellä muita värejä, jos siltä tuntuu. Vielä en ole jouluvaloja ehtinyt sisälle juuri asentamaan, mutta niidenkin aika vielä tulee. Ja se havuköynnös, josta edellisessä postauksessa mainitsin, on vielä varastossa...Jospa huomenna saisin sen kaiveltua esiin... :) 














Löysin Tavallista arkea -blogista ohjeen näiden käpykuusien tekoon. Helppo oli tehdä. Kävyt olisivat voineet olla isompia, mutta enpäs tähän hätään enää löytänyt. Ruukut jäivät pikkukaktuksilta, jotka minun hoivassani eivät kauaa hengissä säilyneet... Kertonee jotain hortonomin taidoistani....😉


 
 
 
 
 
Ruokailutilassa on nyt nämä Ikean harmaat taljat. Ne kyllä kivasti tuovat sitä kaivattua pehmeyttä tilaan ja ehkä vähän joulutunnelmaakin. Olkkariin en ole tässä kuvassa vielä laittanut mitään muuta jouluisaa kuin verhot. Iso kello lähti ruokailutilan seinältä ja nyt tuo pystyraitatapetti pääsee mielestäni paremmin oikeuksiinsa.






Pienempi tytär halusi kirjoittaa pukille. Kolme toivetta lupasin, että lapset saavat pukilta toivoa tänä vuonna. Edellisinä vuosina paketteja on tullut säkkitolkulla, joten välillä on mukava mennä minimaalisella linjalla.

 
 
 
 
Takaterassille olen jo viritellyt jouluvaloja. Siellä ne komeilevat kotipaikalta saadun vanhan pirtin penkin päällä.

 
 
 
 
Vanhat esineet, etenkin puiset, ovat minusta kauniita. Ihana aurinkoinen päivä oli tänään, joten päätinpäs nappasta pari kuvaa pihaltakin.

 



11/19/2015


Joulukodit TOP 5

Googlettelin kuvia joulukodeista ja ajattelin laittaa näitä ihanuuksia tännekin. Näitä katselemalla voi virittäytyä joulutunnelmaan pikkuhiljaa ja haaveilla...;)


Sija 5


Tämän kodin lämmin tunnelma on valloittava ja kauniit yksityiskohdat luovat joulumieltä. Punaista on hillitysti, joka myöskin minun mieleen. Kaunis maalaisromanttinen koti.



Sija 4


Tästä kodista löytyy ihanaa vanhaa puuta. Katto on erityisen hieno vanhoine hirsiparruineen. Tehdastyyliset valaisimet sopivat kivasti puun rinnalle raikastaen ilmettä. Ikkuna on myös kaunis sisustuksellinen yksityiskohta. Kyllä tuolla kelpaisi glögiä nautiskella. ;)



Sija 3




Niin paljon minun silmiä hiveleviä juttuja! Kuten tuo vanha uuni ja kaunis puulattia. Kivasti yhdistetty mustaa, valkoista ja puuta yhteen. Ja tuotu vihreällä säväys joulua. Kertakaikkisen ihana koti tämäkin!



Sija 2


Kaikki ihanuudet samassa paketissa. Mustavalkoista, vanhaa hirttä,  tehdastyyliä,  kirjaimia seinällä, kynttilöitä. Oi, oi, oi! Onnellinen on hän, joka tässä kodissa asuu tai ainakin erittäin hyvällä sisustusmaulla varustettu. :)



Sija 1



Tässäpä niin harmoninen, selkeä ja kaunis kokonaisuus, ettei sanoja paljon tarvita. Aivan upea koti!




Mikä näistä kodeista on suosikkisi? Vai kaipaatko enemmän perinteistä punaista joulukotiin? Minkä joulukoristeen tms. otat ensimmäisenä esiin ja viivytät sen varastoimista viimeiseksi? Mikä on jouluinhokkisi?

Havuköynnös on meidän kodissa kattohirren ympärillä ensimmäisenä ja viimeisenä sen sieltä myös poistan joulun jälkeen. Sen ripustamisesta on tullut näköjään jo perinne nykyisessä kodissamme, jossa nyt kolmatta joulua vietetään tänä vuonna. Jouluinhokkini taitavat olla moniväriset jouluvalot, ei iske ei. Tänä vuonna taidan jättää punaisen vähemmälle ja tilalle laitan hopeaa, valkoista, vihreää ja mustaa.

Viikonlopuksi on luvattu pakkasta ja lunta! Tulispa kunnon lumipeite valoa ja joulumieltä tuomaan. :) Mukavaa joulun odotusta kaikille!


11/15/2015

Haipakkaa ja koululaisen huoneen sisustamista

Huh heijaa!

Onpas ollut melkoisen hektinen viikko.. Nyt ehdin hetkeksi istahtamaan koneen ääreen raapustamaan.

Alkuviikosta suunnittelin vielä loppuun meidän 10-v. tyttären huoneen, sillä keskiviikkona olimme lähdössä Ikean reissulle. Huone kaipasi jo hieman päivitystä, väriä piisasi siellä joka lähtöön ja tunnelma oli jotenkin sekava. Kaipasin sinne maanläheisiä sävyjä, kuten muuallakin talossa.  Kuvaa minulla ei nyt tähän hätään ole tuosta aikaisemmasta hässäkästä, mutta nyt tästä päivitetystä löytyy siitäkin edestä. :)


Arkelstorp-työpöytä lähti Ikeasta mukaan. Pähkäilin parin pöydän välillä, mutta onneksi valitsin tämän, mielestäni just passeli tähän. Liitutaulutarran kiinnitin vaakaan yhdelle seinälle antamaan  ryhtiä huoneeseen. Tytär halusi laatikollisen pöydän, jonne saa laittaa kaikki niin rakkaat Petshop-hahmot. Eipäs näy tämä buumi menevän ohitse, yltyy vain. Uusin villitys on hahmojen muokkaaminen kynsilakoilla ja petsivideoiden kuvaaminen. Tytär jo pohti oman petsiblogin perustamistakin tuossa.  Mukava, että lapsilla on kivoja leikkejä ja toivottavasti ne jatkuvat vielä pitkään!


 
 
 
 
Eglon pöytävalaisin. Minä se en kyllästy näihin yksinkertaisiin metallilankalamppuihin.  Perushehkulampun valo on mielestäni niin kaunis, ettei sitä pidä peittää varjostimilla. Tämä jakaa varmasti mielipiteitä.
 
 
 
 
 
Ikeaan oli tullut näitä uusia klipsiledejä, jonka otin tyttärelle lukuvaloksi sängyn laitaan. Enää ei puutu kuin se lukuinto! ;)
 
 
 
 
 
Kynäpurkkeja lähti myös mukaan. Onhan ne kirjavia, mutta nättejä.

 



Ison tytön huoneeseen piti hankkia peilikin. Tytär ihmetteli, miksi. Sanoin, jos vaikka hiukset harjailisi peilin edessä. Hymähteli. Seuraavana aamuna juoksi herättämään minua ja tuumasi "Äiti, äiti, minulla on tukka pystyssä, mitä teen? Laita niihin vaikka vettä, kommentoin. :D

 
 
 
 
Ripustimiksi valittiin nämä Muuton Dotsit. Tytär halusi mustat. Niitä on yhteensä viisi; yksi iso, kaksi keskikokoista ja kaksi pientä. Menevät seinäkoristeesta. Hain nämä muutama viikko sitten Oulun Spaziosta.

 
 

 
 
 
 
Vaatekaappi säilyi entisellään. Nämä sisustustarrat ovat olleet jo tovin kaapin ovissa, mutta sopivat mielestäni tyyliin edelleen.

 
 
 
 
Päiväpeitto, koristetyynyt ja matto myös tässä rytäkässä laitettu uusiksi. Siellä pienempi neiti leikkii, kun isosisko pakertaa koulun penkillä.

 
 
Kyllä neitin siinä nyt kelpaa asustella siihen saakka kun pikkuveli valloittaa huoneen! :) Joku kiva valokuvahylly tms. olisi vielä löydettävä. Joku rouheinen, vanhasta puusta tehty vois olla kiva. Ajattelin tuohon sängyn päälle sen asettaa. Otan lämpimästi kommentteja vastaan tähän ideointiin liittyen. :) Ja DIY-ideoitakin.
 
 
 
 
Tällä viikolla on muovailtu kovasti näitä ponihahmoja. Pienempi neiti shoppaili uusia muovailuvahoja synttärirahoillaan Torniosta Ikean reissulla. Minulla tahtoo aina mennä sellaiseksi värkkäilyksi nämäkin, että tytöt on tehneet viisi samaan aikaan kun minä vielä pakerran ensimmäisen hahmon vartaloa. Vielä tuosta tasoittelen ja tuosta. Pitää muistutella itseään välillä, että Hei haloo, tää on vaan muovailuvahailua! :D 
 
 


Olen saanut nauttia myös ihanien työkavereiden seurasta pikkujouluissa. Oli erittäin mukavat ja hyvin rennot juhlat. Kiitos vain kanssajuhlijoille, jos tämän luette!

Tänään sitten tyttöjen kanssa innostuttiin Superparkkiin ja olihan se meidän pienimmäinenkin isäntä ( 5 kk) mukana menossa. Yllättävän hyvin meidän 5-v. neiti siellä viihtyi, vaikka meno oli hurjaa. Hurja on siis neitikin, joten valvontajoukkojen piti pysyä menossa mukana. Huh! Sanoi, että oli kivempi paikka kuin Hoplop.

Nyt on olo melko naatti eilisen juhlinnan, pikkumiekkosen yösyöpöttelyn ja superparkkailun jälkeen, että taidanpas suunnata pehkuihin. Yötä! :)














11/09/2015

Utuinen maanantai

 
Hyvää maanantain myöhäisiltaa kaikille! Nyt alkoi tämän mamman oma-aika, kun isommat ja pienemmät pallerot saatu unten maille. :)
 
Se oma-aika näyttää kyllä nykyään menevän enemmän tai vähemmän kodin laittamiseen. Muistin aamulla Ikean mustan valkopalloisen vahakankaan, jota halusin kokeilla tällekin pöydälle. Ostin sen aikoinaan isommalle lankkupöydälle, joka myytiin pois viime keväänä koon vuoksi. Lyhennellessäni pöytäliinaa huomasin, miten kivalta kangas näyttää nurjalta puolelta. Utuiselta, niin kuin ulkonakin. Kivalta se näyttää pöydälläkin ja tuo hieman pehmeyttä ja ehkä vähän talven tuntua mustavalkoisen keittiön rinnalle.
 
 
Hay:n tuoleista olen pitänyt kovasti, sillä ne ovat kevyen näköiset. Tila on melko pieni, joten kovin tummat ja raskaat tuolit eivät tähän mielestäni sopisi. Harmaa muovimatto on kätevä lapsiperheessä ja antaa paljon anteeksi. Maton olen hankkinut Jotexilta.
 
Mietin, josko hankkisin Ikeasta harmaat lampaantaljat tuolien päälle tuomaan istumamukavuutta. Toisaalta valkoisetkin voisivat olla aika kivat. Vai miten on?
 
 
 
 
Tältä vahakangas näyttää lähikuvassa.
 
 
 

Utuisena päivänä on ihana sytyttää kynttilät tuomaan valoa hämärään. Maustettuna joulun tunnelmalla.
 
 
 
Tyttäreni tokaisi tänään, että äiti taitaa tosiaan tykätä kukista. Näin se totisesti on. Lempikukkani on ehdottomasti hortensia, mutta neilikat, liljat ja ruusutkin ovat ihania. Erityisesti silmiäni lepuuttelen pinkeissä ja valkoisissa kukissa.
 
 
On paljon pieniä asioita, joista tulen iloiseksi. Yksityiskohdat ovat heikkouteni, kuten nämä ihanat paperipillit hyllyn päällä.
 
 
 
 
Illan hämyssä aloitin leipomaan piparkakkutaloa. Saas nähdä mitä tästä syntyy, kokemusta minulla ei nimittäin piparkakkutalojen leipomisesta hirveästi ole. Jos jollakulla on, niin mikä on paras tapa kiinnittää osat yhteen? Sattui minulle jo mokakin tuossa, kun en hoksannut tehdä ikkunoita seiniin ennen paistoa. No onneksi on koristelukortti vielä käyttämättä... ;)
 
 

11/08/2015

Isänpäivän vieton lomassa...

 
 
Meidän poppoon aamu starttasi isännän aamupalan valmistamisella. Kakkua en nyt väkertänyt, kun se yleensä jää meikäläisen haitoiksi kaappiin kummittelemaan..;) Ja kun isäntä ei juurikaan siitä edes perusta. Sen sijaan tein suolaisen piirakan. Kaveriksi rahkaa, pähkinöitä, marjoja ja valkosuklaata. Päivänsankari nautiskeli nämä herkkunsa sängyssä. Tytöt antoivat ihanat kortit ja lahjan siinä syöpöttelyn lomassa. Shoppailin hänelle uudet kumpparit, kun edellisistä oli vuoret ratki ja ne olivat vuorattu erinäisillä talomaaleilla... Rakkaat ne vanhat tuntuivat olevan, kun kuulema kirpaisi laittaa roskiin. Tavarasta luopumisessa olemme kuin yö ja päivä. Minä olen se päivä, jolloin tavaraa laitetaan kiertoon. Hän on se yö, jolloin nukutaan, kun tavaraa pitäisi laittaa kiertoon. :)


 
 
Olen nyt aivan hullaantunut näihin käpyihin ja jotenkin siihen ajatukseen, miten kaikkialla ympärillämme on näitä niin ihania ja kauniita asioita. 
 

 


Stringin Pocket- hylly päätyi tänään ruokailutilan seinälle. Oikeastaan tässäpä näkyy nyt kiteytetysti kaikki minun silmääni miellyttävät asiat vanhaa puuta lukuunottamatta. Raitoja ei voi olla liikaa, pallot on ihania ja tunteellisena ihmisenä liikutun erilaisista kirjoituksista ja mietelauseista esineissä. Näitä meiltä löytyykin paljon, myös tiskirätistä. Isäntä joskus ihmettelee, miksi näitä kirjoituksia on tosiaan siellä tiskirätissäkin. Mutta on kuitenkin sitä mieltä, että päihittää se perinteisen keltaisen tiskiluutun. ;D Niin ja rakastan mustavalkoista.


 

Kuvani Styleroomissa

Olen kuukauden ajan julkaissut sisustuskuvia Styleroom-sivustolla. Ne löytyvät oheisesta linkistä www.styleroom.fi/users/intohimonasisustus

Käypä kurkkaamassa! :)

11/07/2015

Käpytuunausta

Meillä aloitettiin joulutuunaukset ja ensimmäisenä vuorossa olivat kävyt. Vaunulenkiltä nämä aarteet löytyivät. Pintaan laitettiin kuparisprayta, valkoista akryylimaalia sekä hopeakimalletta. Tuloksena aivan ihanat lasilyhtyjen koristeet.

Heippa hei!


Aika on kypsä oman blogin perustamiselle. Tarkoituksenani on kertoilla ja nappailla kuvia kotini sisustamisesta, mutta joukkoon mahtuu myös perheilyä, matkustelua, leipomuksia yms. Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan elosteluani sisustamisen ja perheen parissa. :)